Fietsapplaus te Horebeke op 21 maart

16 Maart 2016

Groen Horebeke doet mee aan het Fietsapplaus van de Fietsersbond! Iedereen welkom: 21 maart, van 8u tot 8u30 aan het gemeenteplein van Horebeke.   Op 21 maart is het zover: dan organiseert de Fietsersbond het " Fietsapplaus". Groen Horebeke werkt graag mee aan deze leuke actie die de fietsers centraal stelt. Het idee is eenvoudig:

  • We applaudisseren op een vaste plaats voor alle voorbijrijdende fietsers.
  • Met toeters, bellen en vlaggen maken we kabaal en feliciteren de fietsers.

 

Waarom? Omdat fietsen ecologisch, gezond en sociaal is. En nog goedkoop ook. Of je nu fietst naar je werk, naar school of voor de sport: fietsen is de oplossing voor een groot aantal uitdagingen waar we vandaag mee te maken hebben: fijn stof, files, verkeersagressie zijn er maar enkele van.

 

 

Met het Fietsapplaus wil Groen Horebeke inwoners stimuleren om meer de fiets te nemen, en de fiets promoten als het ideale vervoermiddel voor korte afstanden, ook in de Vlaamse Ardennen waar het reliëf niet altijd helpt.

 

 

Aan het gemeentebestuur vragen we om te investeren in meer fietspaden en infrastructuur:

 

  • Goed onderhouden en veilige fietspaden. ?
  • Fietsrekken aan gemeentehuis, andere openbare gebouwen en bushokjes.

 

In Horebeke is de fiets verbinding tussen de beide dorpskernen, de Ketse, in slechte staat: te smal, slecht onderhouden en overgroeid. Mits enkele aanpassingen kan deze autovrije buurtweg perfect dienst doen als een verkeersveilige verbinding tussen de 2 dorpskernen. Zo kunnen we de schoolgaande jeugd weer overtuigen meer de fiets te gebruiken.

 

 

Horebeke is vandaag een fietsdorp dat vooral geliefd is bij de occasionele beroepsfietsers en hobbyfietsers. Groen Horebeke wil graag dat Horebeke een fietsdorp wordt voor de inwoners.

 

 

Doe mee aan het Fietsapplaus op 21 maart en applaudisseer mee van 8u tot 8u30 aan het gemeenteplein te Horebeke.

 

 

Meer weten? Contacteer Filip Hebbrecht:

 

 

?Filip Hebbrecht
Korsele 31
9667 Horebeke
tel. 055/49.55.63
GSM. 0490/57.18.33