Groen Horebeke gaat de boer op

24 Oktober 2017

? Na enkele jaren actief te zijn in Horebeke, Brakel en Maarkedal onder de naam "Groen HoBraMa", is de kogel door de kerk."Groen Horebeke" zal opkomen bij de lokale verkiezingen van 2018.

Lijsttrekker en senator Petra De Sutter is sinds kort met haar bestuur de straat opgetrokken, om met de inwoners te praten en input te krijgen voor het programma.

Groen Horebeke wil een progressief alternatief bieden, en pleit voor vernieuwing en openheid van bestuur. Participatie en inspraak van de burgers staat hoog in het vaandel en daarom wil De Sutter en haar partijgenoten van de mensen zelf horen wat eventueel moet veranderen in Horebeke. Een verkeersveilig en fietsvriendelijk dorp, aandacht voor trage wegen, uitbouwen van infrastructuur voor sport en recreatie, een betere ruimtelijke ordening en voldoende aandacht voor de zwakkeren in de samenleving, en natuurlijk een betere bescherming van natuur en milieu, zijn slechts een kleine greep uit het voorlopig programma.

De Sutter: "Wij willen onder de naam Groen opkomen, maar onze lijst staat open voor ieder die zich bij ons programma wil aansluiten. Samenwerking zit in ons DNA en we gaan dus geen campagne voeren tégen anderen, maar vòòr een nieuw en eigentijds Horebeke met een bestuur dat er is voor iedereen. Er zijn voldoende middelen in de Horebeekse kas aanwezig en er zijn meer dan genoeg noden, en beiden moeten beter op elkaar afgestemd worden. We reiken de hand naar iedereen die een progressief alternatief voor onze gemeente nastreeft."

De Sutter is Senator en lid van het parlement van de Raad van Europa, maar vindt het lokale niveau erg belangrijk om aan politiek te doen. Ze voegt nog toe: "Je hebt de wetstraat en je hebt de Dorpstraat, en in 2018 gaat het over het laatste. Mensen opnieuw warm maken voor politiek, vanuit een progressief en ecologisch ideaal, doe je op alle niveau's.

Dus ook in Horebeke!".