Jeugdboekenmaand met Brigitte Minne

18 Maart 2018

Jeugdboekenmaand met Brigitte Minne

Ter gelegenheid van de maand van de jeugdboeken, nodigde Groen Horebeke schrijfster Brigitte Minne uit voor een voorleesmoment aan de microbib in Sint-Kornelis-Horebeke. Op zondag 18 maart las zij om 10u voor uit haar boeken aan alle kinderen en jongeren uit de buurt. Er was huisgemaakte chocomelk zijn, bier en frisdrank.  

Microbibs zijn kleine bibliotheken die in de openbare ruimte te vinden zijn en waar mensen boeken kunnen uitwisselen. Iedereen kan er vrij een eigen boek achterlaten en een ander boek ontlenen. Ze staan sinds 15 juli 2017 aan de drie verschillende kerken die Horebeke rijk is. Bij de lancering vorig jaar las niemand minder dan Marc de Bel, peter van het project, voor uit zijn boeken. Tot op vandaag worden er nog steeds heel wat boeken geruild door bewoners van alle leeftijden. De microbib aan de Gastvrije Aarde kent zelf zo'n groot succes dat Groen Horebeke er een grote kast gaat plaatsen. Die wordt zondag ingehuldigd.

Wie is Brigitte Minne?

Brigitte Minne schrijft niet alleen boeken maar werkt ook mee aan tijdschriften, tv en film. Ze won al heel veel prijzen, zowel in binnen- als buitenland. Brigitte schrijft in een klein huisje middenin de velden en bossen. Ze is gek op haar man, haar kinderen, dieren, de natuur, reizen, ijsjes en gebakjes. Ze heeft een hekel aan oorlog, geweld, onverdraagzaamheid, honger in de wereld en roddelen. Als ze niet schrijft, knutselt ze, werkt ze in haar tuin of haar winkeltje en bakt ze taarten. Zelfs de vogels in haar tuin trakteert ze in de winter op taart... Ze leeft heel graag.