Nieuwjaarsreceptie Groen HoBraMa

29 December 2015

zondag januarihield

Op 31 2016 Groen HoBraMa (Horebeke-Brakel-Maarkedal) in Zegelsem haar eerste nieuwjaarsreceptie. Voorzitster Claire Vanhoutte en secretaris Ann Lips blikten terug op 2015 en gaven aan waar deze nieuwe lokale Groen afdeling de nadruk op zal leggen in 2016. De vluchtelingen, de klimaatverandering en landbouw worden de belangrijke thema's waarrond zal worden gewerkt
 
Gastspreker en Vlaams parlementslid Bart Caron gaf in zijn toespraak een belangrijke boodschap mee: "Voor Groen is de landbouw bijzonder belangrijk, maar we kiezen niet voor industriële landbouwmodellen waar de landbouwers zelf niet beter van worden, maar voor kleinschaligheid en korte keten".
 
Bestuurslid en senator Petra De Sutter reikte namens de groep de eerste Groene Pluim uit aan Jos Gyssels namens Natuurpunt Kern rondom Burreken, omwille van hun inzet tot het behoud van het Burreken, een waardevol natuurgebied, via sociale activiteiten en initiatieven die aanmoedigen tot meer participatie in natuurbeheer. 
 
De tweede genomineerde was De Kleppe, het vakantiehuis van de vzw De Overmolen uit Everbeek, die een lange traditie heeft in armoedebestrijding en zorgzame gastvrijheid. Vooral hun bekommernis voor ecologie en hun werk met kinderen met een beperking konden de jury charmeren.

Uitreiking Groene Pluim 2016 aan Natuurpunt kern 't Burreken door Petra De Sutter

Mooi volk op de nieuwjaarsreceptie, vlnr: Ann Lips (secretaris Groen HoBraMa), Elisabeth Meuleman (Vlaams parlementslid en gemeenteraadslid, Groen Oudenaarde), Petra De Sutter (Senator & MP Council of Europe, Groen HoBraMa), Claire Vanhoutte (voorzitter Groen HoBraMa), Bart Caron (Vlaams parlementslid, Groen Kortrijk) en Philippe Avijn (voorzitter Groen Kortrijk)

Voor meer sfeerbeelden, bekijk onze facebookpagina