Rode loper voor fietsers in Sint-Maria-Horebeke

20 September 2017

Rode loper voor fietsers in Sint-Maria-Horebeke

Fietsen zit in de lift en is leuk. Dat valt ook te zien aan het aantal verkochte fietsen, dat hand over hand toeneemt. Niet alleen het aantal recreatieve fietsers neemt toe, maar dankzij de elektrische fiets stappen meer en meer mensen over van de auto naar de fiets om zich bijvoorbeeld naar het werk te begeven. Maar om veilig te kunnen fietsen heb je ook een degelijke fietsinfrastructuur nodig. Groen Horebeke geeft het goede voorbeeld en rolt de rode loper uit voor de fietsers op woensdag 20 september in het centrum van Horebeke.  

Hoog tijd om werk te maken van een fietsvriendelijke gemeente Horebeke

  • Installatie van fietsrekken aan alle openbare gebouwen (kerken / gemeentehuis / bushokjes / Arcadia / voetbalveld...).
  • Voorzien van een fietsreparatiepunt in het gemeentehuis zodat je de fiets kan herstellen in geval van nood.
  • Promotie van de fiets als ideale vervoermiddel voor korte afstanden door een beloningssysteem uit te werken samen met de lokale middenstand. Goed voor de economie en het fietsen.
  • Uitbreiden van het Mountainbike aanbod richting Zwalm en Oudenaarde.
  • Voorzien van gepaste fietsinfrastructuur: aanleg van een fietspad langs de drukke N454 (Broekestraat - Dorpsstraat) die onderdeel is van het Bovenlokaal Fietsroutenetwerk Oost-Vlaanderen. Hierdoor wordt 80% van de kostprijs betaald door de Vlaamse Overheid.